Bagateloj / Trivia

Septembro 24, 2009 je 15:33 | Blogis en Esperanto | 2 Komentoj
Vladimir Nabokov

Vladimir Nabokov

1. Ĉi tiu romano kaŭzis polemikegon, kiam oni publikigis ĝin en la jaro 1955. “Humbert Humbert,” viro en la aĝo de tridek kelkaj jaroj, pasie ekamas 12-jaraĝan knabinon. La libro estas skribinta de Vladimir Nabokov. Kio estas la titolo?

1. This novel caused great controversy when it was published in 1955. “Humbert Humbert,” a man in his late thirties, falls passionately in love with a 12-year-old girl. The book was written by Vladimir Nabokov. What is the title?

A. Pala fajro / Pale Fire
B. Kurbo sinistra / Bend Sinister
C. Lolita
D. Ada aŭ ardo: familikroniko / Ada or Ardor: A Family Chronicle

 2. Kiu fama paro geedziĝis en decembro de 2000 ĉe la kastelo Skibo proksime al Dornoch, Skotlando?

2. Which famous couple got married in December 2000 at Skibo Castle near Dornoch, Scotland?

A. Kate Winslet kaj Jim Threapleton
B. Billie Piper kaj Chris Evans
C. Zoe Ball kaj Norman Cook
D. Madonna kaj Guy Ritchie

3. Ĉi tiu rondulo estas tre trankvila malgranda hundo. Estas malfacile kredi, ke li estas probable posteulo de ferocaj dogoj kaj buldogoj.

3. This round fellow is a very calm little dog. It’s hard to believe that he is probably a descendant of fierce mastiffs and bulldogs.

A. Pudelo / poodle
B. Mopso / pug
C. Malta / Maltese
D. Chihuahua

4. Kiu estas la sola 20-a jarcenta usona prezidanto sur la monto Rushmore?

4. Who is the only 20th-century American president on Mount Rushmore?

A. Theodore Roosevelt
B. Woodrow Wilson
C. William Taft
D. John F. Kennedy

5. Kiu el ĉi tiuj morboj estas NE kaŭzata de viruso?

5. Which of these diseases is NOT caused by a virus?

A. Gripo / flu
B. Disenterio / dysentery
C. Morbilo / measles
D. Mumpso / mumps

6. Mi staras proksimume tri mejlojn okcidente de la urbeto Amesbury, Wiltshire, Anglio, admirante megalitan strukturon, kiu konfuzas scienculojn jam de jarmiloj. Kion mi rigardas?

6. I am standing approximately three miles west of the town of Amesbury, Wiltshire, England, admiring a megalithic structure that has baffled scholars for millenia. What am I looking at?

A. Glastonbury Tor
B. Cissbury Ring Hillfort
C. Men-An-Tol
D. Stonehenge

7. La ricevanto de la Nobelpacpremio en la jaro 1979 estis etne albana (naskiĝis en kio estis tiam la imperio Ottoman), kaj ŝia reala nomo estis Agnesë Gonxhe Bojaxhiu. Kiel kiu nomo ŝi estis universale konita?

7. The recipient of the Nobel Peace Price in 1979 was ethnically Albanian (born in what was at that time the Ottoman Empire), and her real name was Agnesë Gonxhe Bojaxhiu. By which name was she universally known?

A. Patrino Teresa / Mother Teresa
B. Damo Diana Spencer / Lady Diana Spencer
C. Golda Meir
D. Betty Williams

8. Se oni bezonas hundon, kiu havas certajn fizikajn aŭ mensajn distingaĵojn (ekzemple, ĝi ne faligu siajn harojn aŭ estu trankvila kun infanoj), kio estas la plej bona maniero por certigi, ke oni akiros tian hundon?

A. Akiri laŭplanan hundon, kiun oni bredas por havi tiujn distingaĵojn.
B. Adopti purrasan hundon konatan pro tiuj distingaĵoj, de hundsavejo aŭ responda bredisto.
C. Akiri kiun ajn hundidon, kiun la dombestbutiko rekomendas.
D. Estas neeble; ne ĝenu vin provante.

8. If you need a dog that has certain physical or personality characteristics (for example, it shouldn’t shed or it should be calm around children), what is the best method for insuring that you’ll get that type of dog?

A. Get a “designer” dog that has been bred to have those characteristics.
B. Adopt a purebred dog, known for those characteristics, from a dog rescue or a responsible breeder.
C. Get whatever dog the petshop recommends.
D. It’s impossible; don’t bother trying.

9.  Enkondukite kiel psikiatra “ĉion-sanigilo” en la jaro 1948, kiu drogo neleĝiĝis en Usono en la jaro 1967?

9. Introduced as a psychiatric “cure-all” in 1948, which drug became illegal in the United States in 1967?

A. Mariĥuano / marijuana
B. LSD
C. Kokaino / cocaine
D. Heroino / heroin

10. Kiu usona heredantino partoprenis en bankrabo en San-Francisko, Kalifornio, je la 15-a de aprilo 1974?

10. Which American heiress participated in a bank robbery in San Francisco, California, on April 15, 1974?

A. Patty Hearst
B. Ilene Vanderbilt
C. Doris Duke
D. Jaqueline Getty

___________________________________________________________________________________________

Respondoj / Answers:

1. C
2. D
3. B
4. A
5. B
6. D
7. A
8. B
9. B
10. A

2 Komentoj »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. Quizzes are fun. This one looks familiar. 😉

  2. Darn – I missed a couple.


Respondi

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Ŝanĝi )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Ŝanĝi )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Ŝanĝi )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Ŝanĝi )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.
Entries kaj komentoj feeds.

%d bloggers like this: